Többen megsebesültek

Turistákra támadtak Afganisztánban

Megtámadtak két, turistákat szállító mikrobuszt ismeretlen fegyveresek - feltehetően tálibok - csütörtökön a kelet-afganisztáni Herát tartományban.

2016.08.04 12:23MTI

A rajtaütésben legalább öt külföldi megsebesült - közölték helyi illetékesek.

Szedik Szedikki belügyi szóvivő szerint a buszok afgán biztonsági erők kíséretében tartottak Bámján tartományból Herát tartomány azonos nevű székvárosába, amikor tüzet nyitottak rájuk. A biztonsági erők szembeszálltak a támadókkal.

Egy afgán katonai szóvivő szerint öt nő és hat férfi utazott a buszokon, és voltak köztük amerikai és német turisták is.

A Hszinhua kínai hírügynökség a helyi kormányzóra hivatkozva azt írta, hogy legalább tíz külföldi turista halt meg a támadásban, és öten megsebesültek, de a nyugati hírügynökségek csak sebesültekről adtak hírt.

Egyelőre senki se jelentkezett a támadás elkövetőjeként, de egyes jelentések szerint a szélsőséges iszlamista tálibok voltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.