Halálozás

Nemzeti gyásznapot hirdettek Romániában a volt király feleségének halála miatt

Augusztus 13-án a 92 éves korában elhunyt Anna hercegnőt eltemetik Curtea de Argesen, a román uralkodók hagyományos nyughelyén.

2016.08.03 13:28MTI

A bukaresti kormány szerdai ülésén fogadott el határozatot erről. A köztársasági alkotmány nem tesz lehetővé állami temetést, a román védelmi minisztérium azonban már hétfőn jelezte, hogy a gyászszertartások helyszínein díszőrséget bocsát a királyi ház rendelkezésére.

Romániában az államfőtől a pártelnökökig szinte minden fontos politikai tisztségviselő részvétét fejezte ki a királyi háznak, és méltatta a koronázatlanul is királynéként tisztelt, hétfőn elhunyt Anna hercegnőt.

Augusztus 13-án Bukarestben római katolikus szertartással, Curtea de Argesen pedig ortodox szertartással búcsúztatják a hercegnőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.