Terror

Új bombát fejlesztett az Iszlám Állam - brutális, mit művel az emberrel

Pokoli tűz emészti fel a környéket, ahol robbantanak.

2016.07.31 18:27ma.hu

Július 3-án 292 iraki halt meg az Iszlám Állam egyik leghalálosabb terrorakciójában.

A Karrada negyed egyik bevásárlóutcájában történt gépjárművel öngyilkos pokolgépes merénylet éjféltájt következett be, a Twitteren arról számoltak be, hogy több bolt leégett a robbanás következtében. Karrada egyébként egy felső-középosztálybeli síita muszlimok lakta negyed, de jelentős keresztény kisebbség is él arra felé.

És valóban, a robbanások után minden lángba borult, az emberek is, mindössze 20-30-ra tehető azoknak a száma, akik közvetlenül a robbanás miatt haltak meg, a többiek elevenen égtek.

A szakértők megvizsgálták a helyszínt, és arra a következtetésre jutottak, hogy a terroristák egy teljesen új bombát fejlesztettek ki. "Még sosem láttunk ilyet azelőtt, ami nagyon aggasztó" - mondták a biztonsági erők.

Mi több, a nyomozók azonosították a robbanóanyag típusát és rájöttek, hogy egy teljesen új módszerrel készíti tömegpusztító eszközeit az Iszlám Állam.

Ez lehet a magyarázata annak, hogy miért nem volt a helyszínen az a jellegzetes kráter, ami az ilyen típusú támadások után maradni szokott.

A BBC szakértője szerint a bomba kémiai összetétele egyedülálló, de sajnos nem tudják, hogyan készítik.

Meg nem nevezett szakértők szerint a bomba olyan forróságot állít elő ahol robban, mint a "Nap felszíne".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.