Katolikus világtalálkozó

Ferenc pápa: Panama lesz a következő Ifjúsági Világtalálkozó házigazdája

A hírt a 30 fős hivatalos panamai küldöttség, valamint számos panamai zarándok örömkiáltással fogadta, a fiatalok majd panamai zászlókkal vonultak az oltár elé.

2016.07.31 12:31MTI
hirdetés

Panama lesz a következő, 2019-ben rendezendő Ifjúsági Világtalálkozó házigazdája - jelentette be Ferenc pápa a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó (IVT) vasárnapi szabadtéri záró szentmiséje végén.

"A gondviselés mindig megelőz. Képzeljétek el, hogy már el is döntötte, mi lesz az 1985-ben II. János Pál által kezdeményezett nagy zarándoklat következő fejezete" - mondta a szentatya, majd bejelentette a két, a következő években egyházmegyei szinten megtartandó ifjúsági világnap után a következő világszintű IVT-t Panamában tarják meg.

A bejelentés után a pápa kezet fogott a péntek óta lengyelországi látogatáson tartózkodó, az IVT zárómiséjén is jelenlévő Juan Carlos Varela panamai elnökkel és a panamai katolikus egyház jelenlévő főpásztoraival.

A hírt a 30 fős hivatalos panamai küldöttség, valamint számos panamai zarándok örömkiáltással fogadta, a fiatalok majd panamai zászlókkal vonultak az oltár elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.