Terrorgyanú

Fokozott készültség Amszterdamban

Fokozott ellenőrzéseket végeztek szombaton az amszterdami Schiphol repülőtéren biztonsági fenyegetésre utaló jelzések miatt.

2016.07.30 12:58MTI

A repülőtéren megerősített járőrözés zajlik, a légikikötőhöz vezető utakon minden gépkocsit megállítanak és átvizsgálnak, ami torlódásokat okoz.

A holland terrorizmusellenes intézkedéseket összehangoló megbízott hivatal (NCTV) nem közölt részleteket az esetleges biztonsági kockázatról, csak annyit közölt, hogy rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, beleértve a járművek átvizsgálását.

“Jelzés érkezett (fenyegetésről) a repülőtérrel kapcsolatban” – közölte Edmond Messchaert, a hivatal szóvivője. “A fokozott ellenőrzések a repülőtéren dolgozók és az utazók biztonságát hivatottak szolgálni” – tette hozzá. A terrorfenyegetettség szintjét – amely a második legmagasabb fokozaton áll jelenleg – nem emelték.

Hollandia támogatja az Iszlám Állam terrorszervezet elleni légicsapásokat a Közel-Keleten, és a franciaországi, a belgiumi és a németországi terrortámadások után kiemelten veszélyeztetett célpontnak számít.

Radikális iszlamista támadás 2004-ben történt, amikor egy marokkói származású holland férfi halálos kimenetelű merényletet követett el az iszlámot erőteljesen bíráló Theo van Gogh filmrendező ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.