Terrorgyanú

Támadásokat tervezett egy testvérpár Belgiumban

Őrizetbe vettek két férfit Belgiumban azzal a gyanúval, hogy támadásokat terveztek

2016.07.30 12:19MTI

A 33 éves Noureddine H.-t és testvérét, Hamza H.-t Liége és Mons környékén végrehajtott házkutatásokat követően, péntek este szállították be kihallgatásra a rendőrségre.

A gyanúsítottaknak szombaton kell megjelenniük egy bíró előtt, aki eldönti, hogy a 24 órás kihallgatási őrizeten túl is bent tartsa-e őket a rendőrség.

“A nyomozás előzetes eredményei szerint támadást terveztek Belgiumban” – írták a közleményben.

A hatóságok hét házkutatást végeztek Liége és Mons térségében az ügyészégi közlés szerint. Fegyvereket, robbanóanyagot nem találtak.

Egyelőre nem mutattak ki kapcsolatot a gyanúsítottak és a márciusban a brüsszeli Zaventem repülőtéren, illetve a Maelbeek metróállomáson történt robbantások között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.