Állatvédelem

Lelőttek egy szökni próbáló barnamedvét a bajmóci állatkertben

Balu vélhetően nehezen viselte új, csupa beton körletét és megpróbált felmászni egy fára. Lelőtték.

2016.07.29 19:37MTI

Lelőtték a szökni próbáló barnamedvét. A csehországi Tábor állatkertjéből egy hónapja érkezett hatéves állat, Balu vélhetően nehezen viselte új, csupa beton körletét és a kibetonozott védőárkon átkelve megpróbált felmászni egy fára. Mivel a látogatóktól már csak egy kerítés választotta el, az állatkert személyzete lelőtte. Az állatkert szóvivője azzal érvelt, hogy ha életben hagyják, a medve bármikor újra megpróbálkozhatott volna a szökéssel, márpedig a látogatók védelme mindennél fontosabb. Azt is mondta, hogy Balu az érkezése óta egyfolytában agresszívnak látszott, de elismerte, hogy talán csak az új környezet miatt volt nyugtalan. Sosem volt agresszív A tábori állatkertben megdöbbentek a bajmóciak érvelésén, mivel náluk a medve sosem mutatta agresszivitás jeleit. A barnamedve indokolatlannak vélt lelövése miatt élénk tiltakozási hullám indult a szlovák közösségi médiában, volt, aki az igazgató lemondását követelte. A bajmóci vár közvetlen közelében 1955-ben épült állatkert saját adatai szerint Szlovákia legrégibb és leglátogatottabb állatkertje, eddig több mint 20 millió érdeklődő kereste fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.