Egyház

Beteg gyerekekkel találkozott Ferenc pápa

"A valódi emberi és keresztény kultúra jele az, hogy a társadalmi és politikai figyelem középpontjába a hátrányos helyzetű embereket állítja."

2016.07.29 17:47MTI

"Meg szeretnék állni minden beteg gyermek, minden ágy mellett, egyenként átölelni benneteket, akár csak egy pillanatra is mindegyikőtöket meghallgatni, és csendben szembesülni azokkal a kérdésekkel, amelyekre nem létezik azonnali válasz. És imádkozni" - mondta Ferenc pápa péntek délután a krakkói gyermekklinikán, ahol a kis betegekkel, szüleikkel és a kórház alkalmazottaival találkozott.


Mint mondta, nagyon szeretné, ha a keresztények képesek lennének úgy a betegek mellett lenni, ahogy Jézus volt: "hallgatással, öleléssel, imával".

"Társadalmunkat sajnos beszennyezte az elutasítás kultúrája, amely a vendégszeretet kultúrájának ellentéte" - mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa lengyelországi zarándoklata harmadik napján, Beata Szydlo lengyel kormányfő kíséretében látogatott el a Prokocim krakkói városnegyedben működő kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.