Terrorizmus

Tudja mi az az aszimmetrikus háború? Mert Európa ebben áll

Egy erős, fiatal, "éhes tömeg" el akarja venni az erőforrásokat az öregedő és elgyengülő Európától.

2016.07.30 05:34MTI

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint Európa már több mint egy éve aszimmetrikus háborúban áll, és egyelőre nem találja a megfelelő eszközöket.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában úgy fogalmazott: Európa erőforrásait, amelyekben még bővelkedik, egy erős, fiatal, "éhes tömeg" akarja elvenni egy öregedő és elgyengülő Európától.

Horváth József a kontinensen végrehajtott terrortámadások helyszíneire utalva úgy vélekedett, nem lehet minden lehetséges célponthoz - egyházi intézményekhez, iskolákhoz, óvodákhoz, bevásárlóközpontokhoz - rendőrt, katonát állítani.

A szakértő kiemelte: el kellene kezdeni Európa külső határai védelmének erősítését, továbbá "belső megtisztítását" azoktól, akik mindenféle kontroll nélkül jöttek be, illetve azoktól, akik a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet hatása alatt állnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.