Lehagyták

Ha férfi lenne, még címlapra is kerülhetett volna Hillary Clinton

Az amerikai lapok pénteki számának címoldalairól egyszerűen lehagyták Hillary Clintont.

2016.07.29 13:09MTI

Nem Hillary Clinton szerepel nagyon sok amerikai újság pénteki számának címoldalán, noha az előző este befejeződött demokrata párti elnökjelölt-állító konvención a volt külügyminiszter elfogadta a párttól a jelöltséget, ami történelmi esemény, hiszen ő az első női elnökjelölt az Egyesült Államokban - állapította meg a BBC brit közszolgálati műsorszóró.

Vannak olyan lapok, amelyek a címlapon Hillary Clinton jelöltségéről számolnak be ugyan, de nem az ő fényképe, hanem férjéé, Bill Clinton volt elnöké vagy a politikusnő pártbeli volt vetélytársáé, Bernie Sanders vermonti szenátoré szerepel rajta. Ezek a lapok azonnal kivívták az olvasók felháborodását a közösségi médián.

A Twitteren a The Wall Street Journal egyik olvasója, Anne Helen Petersen arra a következtetésre jutott, hogy Hillary Clinton fényképének mellőzése, és helyette Sanders képének szerepeltetése a férfisovinizmus egyesült államokbeli tartós fennmaradásának a bizonyítéka. Ezt támasztotta alá Rebecca DeShaney is, aki szerint az amerikai média még mindig nagyon férfiközpontú. A lap később online változatában Sanders képét kicserélte Hillary Clintonéra.

A BBC szerint a jelenség jól tetten érhető volt a sajtószabadságnak szentelt washingtoni múzeum, a Newseum utcafrontján, ahol az üvegfalra minden nap kiteszik mind az 50 amerikai szövetségi állam napilapjainak címoldalát. A címoldalak közül csak 19-en szerepelt Hillary Clinton fényképe. Egyes lapok egyáltalán nem foglalkoztak Clinton jelöltségével, mások a konvenció résztvevőiről közöltek egy képet, és volt egy, amely a címlapján Donald Trumpnak, a Republikánus Párt elnökjelöltjének a fiáról közölt egy hosszú cikket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.