Brexit

Theresa May: London az év végéig nem kezdi meg a kilépési tárgyalásokat

Bár az Egyesült Királyság távozik az EU-ból, nem hagyja el sem Európát, sem a világot, és nem fordul befelé.

2016.07.28 16:43MTI

Az Egyesült Királyság ez év végéig nem kezdi meg az Európai Unióból (EU) történő kilépéséről a tárgyalásokat az ötvenedik cikkely alapján - jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök csütörtökön Pozsonyban.

Theresa May erről az EU soros elnökségét ellátó Szlovákia miniszterelnökével, Robert Ficóval folytatott megbeszélése után, kettejük közös sajtótájékoztatóján beszélt. Rámutatott: országa számára rendkívül fontos, hogy a jövőben is szoros kapcsolatot tartson fenn az uniós tagországokkal, ezért alaposan át kell gondolni, hogy ez az együttműködés milyen formát öltsön.

Bár az Egyesült Királyság távozik az EU-ból, nem hagyja el sem Európát, sem a világot, és nem fordul befelé - emelte ki Theresa May a találkozó után, amelynek során a Brexittel összefüggő kérdések mellett az aktuális külpolitika és a kétoldalú gazdasági együttműködés témái is terítékre kerültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.