Terrorizmus

Két újabb embert vettek őrizetbe Nizzában

A nyomozók azt vizsgálják, az őrizetbe vettek nyújthattak-e segítséget a 31 éves tunéziai származású elkövetőnek.

2016.07.26 12:35MTI

Két újabb férfit hallgattak ki és vettek őrizetbe a francia hatóságok hétfőn Nizzában a július 14-én elkövetett, 84 ember életét követelő merénylettel kapcsolatban - közölték a nyomozáshoz közel álló források kedden.

“Őrizetbe vették őket, amíg a nyomozók azt vizsgálják, hogy kaphatott-e tőlük logisztikai segítséget támadása elkövetéséhez a 31 éves tunéziai származású elkövető, Mohamed Lahouaiej Bouhlel” – pontosított a forrás.

Egy másik forrás szerint az újonnan őrizetbe vett férfiak képét megtalálták a merénylő mobiltelefonjában.

Bouhlel egy bérelt hűtőkocsival két kilométer hosszan keresztülhajtott a francia nemzeti ünnepet lezáró késő esti tűzijáték nézőseregén Nizza tengerparti sétányán. A támadásban 84-en vesztették életüket, és több mint 350-en sérültek meg.

Az esettel kapcsolatban eddig öt emberrel – négy férfival és egy nővel – szemben indítottak eljárást csütörtök este, terrorcselekményben való bűnrészesség vádjával. Őket előzetes letartóztatásba helyezték.

Az igazságügyi hatóságok szerint Bouhlel valószínűleg hónapok óta érlelte magában tervét, amelynek kivitelezésében többen segíthettek neki.

Az akció után az Iszlám Állam dzsihadista szervezet azt állította, hogy a merénylő az ő “katonájuk” volt, de a hatóságok egyelőre vizsgálják, valóban volt-e köze a rendőrök által végül lelőtt tunéziainak a szélsőségesekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.