Száguldó Cirkusz

Elrabolták Ecclestone anyósát, hatalmas váltságdíjat követelnek

Az elkövetők több mint 30 millió eurónak megfelelő pénzt akarnak.

2016.07.26 09:32ma.hu
hirdetés

A brazil tévécsatorna, a Jornal Nacional értesülése szerint pénteken tűnt el Bernie Ecclestone Brazíliában élő anyósa, Aparecida Schunck. Kiderült, emberrablók áldozatává vált - írja a közmédia.

A Veja című lap úgy tudja, 120 millió realt, azaz 33,4 millió eurót követelnek az F1 első emberétől.

Brazíliában emberrablásért ilyen magas váltságdíjat még nem kértek – ám az elkövetők bizonyára tudatában vannak annak, hogy Ecclestone a Forbes adatai szerint közel 3 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik.

Bernie Ecclestone 2012-ben vette el a brazil Fabiana Flosit, akivel 2009-ben ismerkedett meg. A nála 42 évvel fiatalabb nő akkor még a Brazil Nagydíjat szervező cégnek dolgozott.

A dél-amerikai államban a nehéz gazdasági helyzetben olyannyira mindennapossá váltak az emberrablások, hogy a közelmúltban a rendőrség külön részleget állított fel ezen probléma kezelésére.

Ecclestone nem először esik bűnözők áldozatául. 2012-ben azzal fenyegették meg, hogy elrabolják lányát, Tamarát, ha nem fizet 200 ezer angol fontot. Az elkövetőt hamar letartóztatták, majd ötéves börtönbüntetésre ítélték.

2010-ben maga Ecclestone volt az áldozat: londoni irodájánál támadták és verték meg, majd ellopták tőle többek között méregdrága karóráját. A ravasz üzletember akkor a tőle megszokott reklámérzékkel és stílusban használta ki a helyzetet. Ijesztő monoklis képét a következő szöveggel tette közzé: „Látják, mi mindenre képesek az emberek egy Hublot óráért?”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.