Fegyver

Puskagolyók elől menekültek a tinédzserek - szemtanúk a floridai lövöldözésről

A hétfő hajnalban történt lövöldözésnek eddig két áldozata és 17 sérültje van. Több 13 éves gyereket is meglőttek, a legfiatalabb sebesült csak 12 éves.

2016.07.25 16:58ma.hu

Sorra jelennek meg a vasárnap éjjeli floridai lövöldözésről szóló szemtanúi jelentések. Egy-két meglőtt sérülten kívül főként a környékbeliek vagy a gyermekek szülei meséltek a tinibuli utáni borzalmakról - írja a közmédia.

13 éveseket lőttek meg

“Ezt a bulit fiataloknak csinálták. Tele volt gyerekkel a hely. A fiú, akit az ölembe vettem, mindössze 14 éves volt. Őt is meglőtték” - mesélte Tatianna Nouhaioi az ABC hírügynökségnek.

“Volt egy kislány is, őt is eltalálta egy golyó, ő 13 éves volt. Az egyik biztonsági őr 13 éves lánya is golyót kapott” – mondta.

Az esti buli 12-27 közöttieknek volt meghirdetve, így személyi nélkül lehetett bemenni.

“Puskagolyók elől kellett menekülnie”

A Fox News az egyik megmenekült gyermek édesanyját kérdezte. Syreeta Gary elmondása szerint a lánya pont akkor ért oda a parkolóhoz, amikor elkezdődött a lövöldözés.

Puskagolyók elől kellett menekülnie, és a parkoló kocsik közé vetette be magát, nehogy eltalálják a lövedékek. Az életéért rohant, míg barátnőjét lábon lőtték.

“Hála Istennek, jól van a lányom, pedig könnyen lelőhették volna őt is. Hihetetlen, hogy ilyenek történnek gyerekekkel, nem szórakozhatnak egy jót, mert mások bűnöző módjára terrorizálják őket.

“Nem akarok meghalni”

Az egyik meglőtt bulizó már a kórházból küldött egy élő videós linket a Facebookon, a kórházi ágyából. Nyakmerevítőt visel és őt is eltalálta egy golyó. Timothy Settles a támadás után kiírta a Facebook üzenőfalra, hogy nem akar meghalni.

"Rémisztő volt, ahogy kiözönlöttek a bárből"

A bár előtt bámészkodók azt mesélték a Wink Newsnak, hogy az emberek fele sikoltozott, aki nem, azt menővel vitték be a kórházba. Egyikük egy jó barátját kereste a hely előtt.

"Felhívtam és nem vette fel a telefont. Odarohantam a Bluhoz, de amikor megérkeztem, azt mesélték, hogy a lövöldöző elmenekült a helyről, és már a rendőrök üldözik"

Őrültek háza volt, mindenki összevissza rohangált. Mindenki a barátja vagy a családtagja nevét ordibálta, rengetegen a gyerekek szüleinek próbáltak telefonálni. De a legrémisztőbb az volt, mikor az emberek kiözönlöttek a bárból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.