Terror

Felülvizsgálják a német fegyvertörvényt

Gyászol Németország.

2016.07.24 11:31MTI
Screenshot

Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt tervezi, hogy a müncheni tragédia után felülvizsgálja a fegyverhez jutás és fegyvertartás törvényeit, és javít rajtuk szükség esetén - adta hírül a Bild am Sonntag című német lap.

A belügyminiszter a vasárnapi újságnak nyilatkozva megjegyezte, hogy a német fegyvertörvények már eddig is nagyon szigorúak voltak, és megfelelőnek tartja őket, éppen ezért rendkívül fontos kideríteni, hogy miként jutott mégis a 18 éves müncheni lövöldöző a pisztolyhoz, amellyel szombaton este kilenc embert halálra sebzett, 27-et megsebesített, majd magával is végzett.

Miután kiderült, hogyan tett szert a fegyverre, “nagyon alaposan ki kell értékelnünk, hogy szükségesek-e további törvényi változtatások a fegyvereket illetően” – mondta a német belügyminiszter, hozzátéve, hogy egész Európa mérlegel új fegyverszabályozási irányelveket.

Sigmar Gabriel német alkancellár szintén nyilatkozott a hét végén a sajtónak a fegyvertartásról.

“Továbbra is meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy korlátozzuk és szigorúan ellenőrizzük a hozzájutást halálos fegyverekhez” – mondta a több újságot tömörítő Funke médiacsoportnak megjegyezve, hogy miként juthatott a lövöldöző fegyverhez, miközben súlyos pszichológiai problémák jelei mutatkoztak rajta.











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.