Müncheni ügyész

Müncheni lövöldözés: "klasszikus ámokfutó" lehetett a lövöldöző

A hatóság szerint nincs összefüggés a müncheni lövöldözés és a würtzburgi baltás támadás között sem.

2016.07.23 14:05MTI

A nyomozás első megállapításai alapján "klasszikus ámokfutó" lehetett a péntek este történt müncheni lövöldözés elkövetője - közölte szombaton a müncheni ügyészség illetékese.

Thomas Steinkraus-Koch vezető ügyész az eljárás irányítóinak közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem találtak semmilyen politikai vonatkozást az ügyben.

A 18 éves elkövető valószínűleg nem volt egészséges, a "depresszió típusai közé tartozó" pszichés betegségben szenvedhetett.

A bűnügyi nyilvántartásokban két ügyben szerepelt, egy testi sértés és egy lopás sértettjeként.

Robert Heinberger, a bajor tartományi bűnügyi hivatal vezetője elmondta: az elkövető szobájában találtak egyebek mellett ámokfutásról szóló újságcikkeket és egy könyvet, amelynek az a címe, hogy Ámokfutás fejben - miért gyilkolnak az iskolások.

Az elkövető egy pisztollyal és 300 tölténnyel felfegyverkezve kezdett lövöldözni péntek este. Kilenc halálos áldozata között három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig több gyerek.











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.