Szakértő

Müncheni lövöldözés: a fanatikus iszlámmal lehetett kapcsolata az elkövetőnek

Egy kiegyensúlyozott, nyugodt ember nem szokott fegyvereket szerezni egy olyan országban, ahol ugyanolyan nehéz hozzájutni ezekhez az eszközökhöz, mint Magyarországon.

2016.07.23 11:12MTI

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint valamilyen módon a fanatikus iszlámhoz kötődhetett a péntek esti, müncheni lövöldözés 18 éves iráni származású elkövetője.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, nem feltétlenül az Iszlám Állam által szervezett merényletről lehet szó, de az iráni fiatalok tipikus célpontjai az iszlám fundamentalizmusnak. Hozzátette: egy kiegyensúlyozott, nyugodt ember nem szokott fegyvereket szerezni egy olyan országban, ahol ugyanolyan nehéz hozzájutni ezekhez az eszközökhöz, mint Magyarországon.

Gyarmati István az indítékokkal kapcsolatban két verziót tartott lehetségesnek: az elkövető vagy megőrült, vagy radikális iszlamista megfontolások vannak a háttérben. Megjegyzete azt is, nem valószínű, hogy fasiszta, nacionalista okok lennének a háttérben.











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.