Terror

Müncheni lövöldözés - Okostelefonon figyelmeztette a lakosságot a városvezetés

Az üzenetben arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót.

2016.07.23 09:55MTI/ma.hu
Screenshot

Ámokfutó miatti "rendkívüli helyzetre" figyelmeztette okostelefonos alkalmazáson a münchenieket a város vezetése péntek este - jelentette a Bayerische Rundfunk bajor műsorszolgáltató.

Az üzenetben arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Emellett arról tájékoztatták őket, hogy az elkövető még szökésben van, a vasúti és buszközlekedés leállt, és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót.

A müncheni járás lakóit ugyanilyen módon arra figyelmeztették, hogy ne menjenek be a városba.

Ezzel párhuzamosan az orvosokat és az ápolókat berendelték munkahelyükre a müncheni kórházakba, "tömeges sebesülésekkel járó támadások miatt" - közölte az egyik egyetemi klinika szóvivője.

Gyerekek is sérültek

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözésben nyolcan meghaltak, tízen lőtt sebesülést szenvedtek és legkevesebb százan a krízisintervenciós szakemberek segítségére szorulnak a megrázkódtatás miatt.

A kilencedik holttestre a lövöldözés helyszínétől, a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközponttól nagyjából egy kilométerre egy ligetes területen találtak rá. Sajtójelentések szerint a valószínűleg fejlövés miatt meghalt férfi a tettes, mellette egy piros hátizsák hevert, amit a tűzszerészek robottal közelítettek meg, mert nem lehetett kizárni, hogy robbanószerkezetet is tartalmazhatott.

A halottak között fiatalkorúak, a sebesültek között gyerekek is vannak - mondta a bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője, Hubertus Andrä, aki pályafutásának legnehezebb szakaszának nevezve az első riasztás óta eltelt órákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.