Terror

Müncheni lövöldözés: egyetlen ember mészárolt - sok a sérült

Öngyilkos lett tette után, tűzszerészekkel vizsgálták meg a holttestét, mert nem lehetett kizárni, hogy robbanószerkezet van a hátizsákjában.

2016.07.23 08:47MTI

Nagy valószínűség szerint egyetlen ember követte el a péntek esti müncheni lövöldözést, és a férfi öngyilkos lett - közölte a bajor tartományi főváros rendőrsége szombat hajnalban.

A frissített rendőrségi adatok szerint a feltételezett elkövető kilenc embert gyilkolt meg. Huszonegy ember megsebesült a lövöldözésben, és legkevesebb százan krízisintervenciós szakemberek segítségére szorulnak a megrázkódtatás miatt.

A rendőrség azt is közölte, hogy újraindították a tömegközlekedést a városban.

Sajtójelentések szerint a feltételezett elkövető holttestére a lövöldözés helyszínétől, a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközponttól nagyjából egy kilométerre egy ligetes területen találtak rá. A valószínűleg fejlövés miatt meghalt férfi mellett egy piros hátizsák hevert, olyan, amilyen a támadásról készült videofelvételeken látható a lövöldözőnél vagy az egyik lövöldözőnél. Ezért tűzszerészekkel vizsgálták meg a holttestet, mert nem lehetett kizárni, hogy robbanószerkezet van a hátizsákban.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök utasítására szombaton a gyász jeleként félárbócra eresztik a zászlókat a bajorországi állami intézményeknél.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter a támadás hírére megszakította szabadságát, és szombaton Münchenbe megy.











Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.