Terror

Müncheni lövöldözés - megható, ahogyan összefognak a helyiek

A müncheniek közben a közösségi médiában kezdtek menedéket kínálni mindazoknak, akiknek a lövöldözés és az azt követő intézkedések miatt most nincs hova menniük.

2016.07.22 21:33MTI

Lövöldözés történt a bajor tartományi főváros északi részén, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpontban. "Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők" - áll a rendőrség Twitter-üzenetében. A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat.

Ezzel párhuzamosan a rendőrség arra kérte az autósokat, hogy hagyják el, illetve tegyék szabaddá a bajor nagyváros felé tartó autópályákat, hogy a hatóságok akadálytalanul haladhassanak rajtuk.

A rendőrség megerősítette: továbbra sem sikerült senkit sem kézre keríteni, de nagy erőkkel folyik a kutatás az elkövetők után. A halálos áldozatok számáról továbbra sem tudtak biztos adatot mondani.

A müncheniek közben a közösségi médiában kezdtek menedéket kínálni mindazoknak, akiknek a lövöldözés és az azt követő intézkedések miatt most nincs hova menniük.

Több helikopterrel úton van Münchenbe a német rendőrség különleges terrorelhárító különítménye, a Grenzschutzgruppe 9 (GSG9) - jelentette a Bayerische Rundfunk (BR) péntek este.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.