Illegális bevándorlás

Ausztria: kész a határrendszer, de menekült nem jön

Még a tervezett kerítést sem húzták fel Tirolban.

2016.07.22 16:50MTI

Elkészült az ausztriai Tirolt és az olaszországi Dél-Tirolt összekötő Brenner-hágóhoz tervezett határirányítási rendszer pénteken, ám menekültáradat hiányában a határ ellenőrzését egyelőre nem kezdték meg, és a tervezett kerítést sem húzták még fel.

Amennyiben az osztrák belügyminisztérium elrendeli a határellenőrzést, két napon belül fel tudják állítani a 370 méter hosszú kerítést - közölte a tartományi rendőrség illetékese. Jelenleg naponta harminc menekült érkezik ezen a szakaszon Ausztriába.

A konténerekben elhelyezett regisztrációs központban 24 óra alatt 1200 embert tudnak nyilvántartásba venni, mintegy 160-an fogják ellátni az adminisztratív teendőket. Nagyobb menekültáradat esetén 240-en is dolgozhatnak a regisztrációs központban.

A járművek ellenőrzésére öt sáv áll rendelkezésre, hogy a forgalom a lehető leggördülékenyebb maradhasson. A gyanús járműveket félreállítják és alaposabban átvizsgálják majd.

Ausztriában 2015 első félévében 28 500, vagyis több kérelem elbírálása történt meg, mint az idei év első hat hónapjában, amikor 25 700 kérelemről döntöttek. Közülük 14 ezret hagytak jóvá a július közepén ismertetett adatok szerint. A legtöbb kérelem szíriai és afganisztáni állampolgároktól érkezett az osztrák hatóságokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.