Terror

Nagyon rossz hírt kapott az Iszlám Állam

Franciaország tüzérségi fegyvereket bocsájt az iraki hadsereg rendelkezésre az Iszlám Állam (IÁ) elleni harchoz.

2016.07.22 16:17MTI

A fegyvereknek legkésőbb a jövő hónapban kell megérkezniük Irakba - közölte Francois Hollande.

Az államfő a múlt héten, még a francia nemzeti ünnepen történt 84 halálos áldozatot követelő gázolásos merényletet megelőzően jelentette be, hogy kibővítik az iraki hadseregnek juttatott támogatást. Ez nem jelenti a francia katonai résztvétel jellegének megváltoztatását - mondta Hollande. "Támogatjuk szövetségeseinket Irakban és Szíriában, de nem vetünk be szárazföldi csapatokat" - fűzte hozzá.

Párizs katonai kiképzőtisztekkel és tanácsadókkal segíti az iraki kormányerőket, illetve a francia légierő csapásokat mér az IÁ állásaira. Mint már korábban ismertté vált, Franciaország szeptember végén ismét beveti a Charles de Gaulle repülőgép-anyahajót az IÁ elleni harcban.

A repülőgép-hordozót Franciaország korábban már kétszer bevetette az iszlamisták ellen Szíriában és Irakban, először 2015 elején, második alkalommal pedig a tavaly november 13-i merényleteket követően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.