Republikánus konvenció

Trump személyéről szól a kampánya

A republikánusok stratégiája az, hogy a jelölt élettörténetét igyekeznek eladni: olyan sikeres üzletemberként akarják láttatni, aki a politika világában is a csúcsra tör.

2016.07.22 12:26MTI

Mivel programja nemigen van, Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánya a személyéről, az élettörténetéről szól inkább, és várhatóan ez a továbbiakban is így lesz - mondta Magyarits Tamás Amerika-szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Donald Trump csütörtökön elfogadta az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján.

screenshot

Arra a felvetésre, hogy az elnökjelölő konvención a szokásosnál nagyobb szerepet kapott Donald Trump családja, Magyarits Tamás azt mondta: az ő esetében sokkal inkább a személyéről szól a kampány, mintsem a programjáról, mert olyan "nincs nagyon": csak összehordott ígéretek halmaza, amelyek egymásnak is ellentmondanak. Ezért a republikánusok stratégiája az, hogy a jelölt élettörténetét igyekeznek eladni: olyan sikeres üzletemberként akarják láttatni, aki a politika világában is a csúcsra tör.

Ezt támasztja alá az is, hogy Donald Trump jelöltsége "teflonjelöltség: minden lepereg róla" - fogalmazott a szakértő. Bár többször szembesítették már Trumpot korábbi kijelentéseivel, azok igazságtartalmával, ő ezeket vagy letagadja, vagy máshogy fogalmazza újra, vagy egyszerűen nem foglalkozik velük - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.