Illegális bevándorlás

22 holttestet találtak a Földközi-tengeren

Szerdán több gumicsónakot, azokban több száz migránst mentettek ki. Az egyikben 22 holttestet találtak.

2016.07.21 07:24MTI

Huszonegy nő és egy férfi holttestére találtak szerdán egy, a Földközi-tengeren sodródó gumicsónakban - közölte a tengeri mentőakciókban részt vevő Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi egészségügyi segélyszervezet.

Az MSF egyik hajója szerdán több, bajba került gumicsónakot talált a Földközi-tengeren, 209 embert, köztük 50 gyereket mentett meg. Az egyik gumicsónakból ugyanakkor huszonkét holttestet emelt ki.

“Amikor az első gumicsónakot megközelítettük, üzemanyagban heverő holttesteket láttunk az aljában” – közölte Jens Pagotto, az MSF kutató- és mentőakcióinak a vezetője. Hozzátette, a túlélők órákon át a holttestek társaságában voltak, sokakat annyira traumatizált a dolog, hogy nem voltak képesek elmondani, mi is történt. “Egyelőre még mindig nem világos, hogyan haltak meg” – mondta.

A segélyszervezet egyik szóvivője elmondta, a gumicsónakokat Líbia partjaihoz közeli nemzetközi vizeken találták.

Az olasz parti őrség közlése szerint kedden több mint 3000, szerdán pedig mintegy 600 embert mentettek meg a Földközi-tengeren.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint hétfőig bezárólag, az idei évben eddig 79 861 menekült és migráns érkezett Olaszországba tengeri úton, elsősorban Líbiából. A veszélyes úton eddig majdnem 3000, Európába igyekvő ember vesztette életét vagy tűnt el.

Olaszország régóta az Afrikából Európába tartó menekültek és migránsok frontországa és fő érkezési pontja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.