Olaszország

Hatmillió eurós pénzhamisítás Nápolyban

Olasz nyomozók egy nápolyi pénzhamisító műhelyben három férfit fogtak el, és nagyjából 6,5 millió euró (mintegy 2 milliárd forint) értékű hamis pénzt foglaltak le.

2016.07.20 15:51MTI

A Nápoly egyik külvárosában lévő nyomdát a legkorszerűbb technikával szerelték fel, amely az új 20 eurós bankjegyek hamisítását is lehetővé teszi. Szakértők szerint a tavaly novemberben forgalomba került új 20 eurós bankjegyeket különösen nehéz utánozni.

A nyomozók a műhelyben három férfit is elcsíptek, akik éppen hamis bankókat készítettek. A triót letartóztatták – tette hozzá az ügyészség.

A házkutatás során a nyomozók egy rejtekhelyre is rábukkantak, ahol már szállításra előkészített 20, 50, és 100 eurós bankjegyek álltak raktáron, mintegy 6,5 millió euró értékben. A rendőrök egy lefűrészelt csövű sörétes puskát is találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.