Feldolgozatlan

Ritkán érzi "szabadnak" magát Natascha Kampusch

Tíz évvel azután, hogy sikerült elmenekülnie fogvatartójától, Wolfgang Priklopiltól, Natascha Kampusch még mindig egy "normális élet" felépítésén dolgozik. "Igazán szabadnak csak nagyon ritka pillanatokban" érzi magát.

2016.07.19 16:29MTI

A 28 éves nő életét a mai napig meghatározzák a történtek és az ügyről elterjedt különböző elméletek. “Az emberek azt gondolták, hogy gyerekem született, akit megöltem. Idős nők jöttek oda hozzám és megpróbáltak megütni, hazugnak, szajhának neveztek. Gyakran azt gondoltam, istenem, hova kerültem?” – mondta az ORF osztrák televíziónak Natascha Kampusch.

A különböző összeesküvés-elméletek miatt korábban apjától is elhidegült, aki nem fogadta el azt, hogy egyetlen személy volt az elkövető. Mára azonban már kibékültek.

Az interjúban Kampusch további részleteket árult el, amelyek Priklopil bizarr elméjébe engednek betekintést. A férfi valóban úgy gondolta, hamis dokumentumokkal feleségül veheti elrabolt áldozatát és normális életet élhetnek együtt.

“Úgy tettem, mint aki jó ötletnek tartja, hátha ezzel esélyt kapok a menekülésre” – mondta Kampusch.

A nő megpróbál “normális életet” élni, ének- és lovaglóórákra jár, letette az érettségit és a menekültek ellátásában is segítséget nyújt. Szabadulása 10. évfordulójára újabb könyvet kíván kiadni, hogy tisztázza a tényeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.