Amerikai választás

Trump neje Michelle Obama régi beszédéből ollózhatott a beszédéhez

Melania Trump, az elnökjelöltségre hajtó Donald Trump neje is felszólalt a republikánus elnökjelölt-állító konvenció első, hétfői napján Clevelandben.

2016.07.19 09:00MTI

Hétfőn kétségtelenül Melania Trump, a republikánusok várható elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a hitvese beszédére várt mindenki a republikánus konvención. Az utolsó felszólalóját Donald Trump mutatta be, élete talán legrövidebb beszédével.
"Nagyot nyerünk majd, nagyon nagyot, bemutatom a következő First Ladyt" - mondta Donald Trump, akinek a felesége a Queen We Are The Champions című örökzöldjére vonult be.

Melania Trump a konzervatívok és liberálisok egybehangzó értékelése szerint nagyon jó beszédet mondott, valószínűleg sikerült bővítenie férje híveinek táborát. Sok személyes emléket is felelevenített, a saját, szlovéniai gyermekkorából, az otthon tanult értékrendről, a családjáról. Beszédének nagy részét természetesen férjének, Donald Trumpnak szentelte.


Meleg szívű, lojális, kitartó, hazaszerető emberként mutatta be, aki szerinte soha nem adja fel, képes a problémákat megoldani, és készen áll arra, hogy elnökként vezesse az amerikai nemzetet. Melania Trump kitért arra is, hogy az előválasztások keménysége a múlté, eljött az összefogás ideje, és szerinte Trump amúgy is alkalmas az összefogás megteremtésére, mert befogadó alkat.

Az amerikai sajtóhírek szerint beszédírók segítségével öt-hat héten át készült a beszédére. Ennek ellenére a CNN szerint legalább egy bekezdés kísértetiesen hasonlít arra a beszédre, amelyet Michelle Obama mondott el a 2008-as demokratikus konvención, egyes mondatok szinte szó szerint megegyeznek.

A plágiumvád hamar beárnyékolta a beszédet. A Trump-tábor az ügy kirobbanása után közleményt adott ki, amely szerint a beszédírók Melania Trump életéből is merítettek inspirációt. A hasonló szövegrészekről nem írtak és nem reagáltak a plgáiumvádakra sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.