Elnökválasztás

Donald Trump valószínűleg az indianai kormányzót választja alelnökjelöltként

A republikánusok várható elnökjelöltje valószínűleg Mike Pence indianai kormányzót választja alelnökjelöltjéül.

2016.07.14 19:39MTI

Az alelnökjelölt megnevezését Paul Manafort, Trump kampány-főtanácsadója ugyan péntekre ígérte, de több amerikai médium is republikánus forrásokra hivatkozva szilárdan állítja, hogy a jelölt Mike Pence indianai kormányzó lesz. Newt Gingrich volt házelnök, akivel Trump szintén tárgyalt a lehetséges alelnökjelöltségről, a Fox televízióban csütörtökön rejtélyesen annyit mondott: minden megtörténhet. A Politico című lap szerint viszont ez azt jelentheti, hogy meglepetésre Trump éppen Gingrich mellett dönt. A lap információi szerint Trump - az ígéret ellenére - már csütörtökön délután bejelentheti, hogy kit választott.

A republikánusok várható elnökjelöltje három politikussal tárgyal az elnökjelöltségről: Newt Gingrich volt házelnökkel, Chris Christie-vel, New Jersey kormányzójával, és Mike Pence indianai kormányzóval. Newt Gingrichet a washingtoni politika labirintusainak egyik legjobb ismerőjeként tartják számon, Chris Christie saját maga által bevallottan szereti a konfrontációt a politikában és nagy gyakorlata van a politikai kompromisszumokban is, hiszen évek óta irányít demokrata többségű szövetségi államot, Mike Pence pedig - aki mielőtt kormányzóvá választották, egy évtizedig politizált a szövetségi kongresszusban is -, a társadalmi kérdésekben konzervatív republikánusok vezető személyiségeként tisztelt.





A sajtóértesülések mellett több mozzanat azt a feltételezést erősíti meg, hogy Trump az indianai kormányzót választja. Szerdán ugyanis Jared Kushner - aki Trump veje és egyik legfőbb tanácsadójává lépett elő - váratlanul Indianába utazott, hogy tanácskozzék a kormányzóval. Csütörtökön nyilvánosságra hozták a jövő heti elnökjelölt-állító konvención beszédet mondó személyiségek névsorát, s Mike Pence nincs közöttük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.