Adó

Nekimentek a Barcának a spanyol hivatalnokok Messi miatt

Nem tetszik spanyol pénzügyi tisztviselőknek, ahogy az egyesület kampányol a három rendbeli adócsalásért elítélt sztár labdarúgója, Lionel Messi mellett.

2016.07.13 15:10MTI

A spanyol pénzügyi tisztviselők szakszervezete kritizálta az FC Barcelona médiakampányát, amellyel kiáll labdarúgója, az adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott Lionel Messi mellett.

Felelőtlen akcióról beszélnek

A szakszervezet szerint a bajnok és kupagyőztes katalán klub akciója “felelőtlen”, ezért spanyol sajtóértesülések szerint felszólította az egyesületet a kampány lezárására és a Messire kirótt büntetés elfogadására.

Az FC Barcelona szerint nem kellene beleszólni

A spanyol klub a közösségi médiában “Mi mind Messik vagyunk” mottóval szólította fel szurkolóit az ötszörös aranylabdás támogatására. A Barcelona visszautasította a pénzügyi tisztviselők kritikáit, mondván, ők sem avatkoznak bele a munkájukba.

“Soha nem vontuk kétségbe, hogy szükséges adót fizetni” – nyilatkozta a Barcelona szóvivője az El Paísnak.

Három rendbeli adócsalás

A 29 éves argentin labdarúgót és édesapját is 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta múlt szerdán a barcelonai bíróság. Idősebb Messinek 1,5 millió, a fiatalabbnak kétmillió eurós bírságot is be kell fizetnie. Mindkettőjüket három rendbeli adócsalással vádolták.

Az ítélet ellen a spanyol legfelsőbb bíróságon fellebbezhet Messi és édesapja.

A vád szerint 2007 és 2009 között Messi az édesapja, valamint különböző tanácsadók segítségével 4,1 millió euróval károsította meg a spanyol államkasszát, mivel a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, azokat Spanyolországon kívül – Uruguayban, Belizében, Svájcban és Nagy-Britanniában – bejegyzett cégek kezelték. Három éve indították meg hivatalosan a nyomozást ellenük, s a játékos végig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.