Szomszédság

Visszatér a politikába Stjepan Mesic egykori horvát elnök

Iindul a szeptemberi előre hozott parlamenti választásokon: "Voltam polgármester, kormányfő, házelnök, államfő kétszer is, Jugoszlávia utolsó elnöke, tehát sok tapasztalatom van."

2016.07.13 13:18MTI

Visszatér a politikába és indul a szeptemberi előre hozott parlamenti választásokon Stjepan Mesic volt horvát elnök - jelentette be Silvano Hrelja, a Horvát Nyugdíjasok Pártjának (HSU) elnöke a Vecernji List című zágrábi napilap szerdai beszámolója szerint.

A 81 éves politikus a Szociáldemokrata Párt (SDP) vezette négypárti Nemzeti Koalíció listáján szerepel majd a HSU, a Horvát Parasztpárt (HSS) és a Horvát Néppárt (HNS) jelöltjeivel együtt.

A volt horvát államfő április végén már utalt a politikába történő visszatérésére, miután a zágrábi képviselőház takarékossági okokra hivatkozva megszüntette a hivatalát, és már nem járt neki szolgálati gépjármű és sofőr, valamint titkár sem, egyedül testőrét tarthatja meg élete végéig az állam költségén.

Akkor úgy fogalmazott: az utóbbi hat évben tartózkodott attól, hogy aktuálpolitikával foglalkozzon, mégis "belekényszerítették", ezért visszatér a politikába, de nem a zágrábi polgármesteri széket célozza meg, hanem az országos politikát. "Voltam polgármester, kormányfő, házelnök, államfő kétszer is, Jugoszlávia utolsó elnöke, tehát sok tapasztalatom van" - mondta.

Stjepan Mesic 2000 és 2010 között köztársasági elnökként nagy népszerűségnek örvendett Horvátországban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.