Tízfős személyzettel

Eltűnt egy orosz repülő Szibériában

A speciális gépet erdőtűz oltására vezényelték ki.

2016.07.01 10:05MTI

Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték. A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott - írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Emercom of Russia/Sputnik

A tájékoztatás szerint a hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il-76-os felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja.

Egy légügyi forrás elmondta, hogy a repülőgép mintegy háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il-76-os és Be-200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.