Lövöldözés

Az orlandói áldozatok megsegítésére karabélyt sorsol ki egy chicagói fegyverbolt

Tombolát hirdettek a melegbárban június 12-én végrehajtott tömegmészárlás áldozatainak megsegítése érdekében, a főnyeremény pedig egy ahhoz hasonló karabélyt, amilyet az elkövető, Omar Mateen is használt.

2016.06.30 19:13MTI

A Second Amendment Sports nevű fegyverbolt, mely a nevével az amerikaiaknak fegyverviselési jogot garantáló második alkotmánymódosításra utal, 5 dolláros sorsjegyeket árul. Mateen 49 embert ölt meg és 53-at megsebesített egy ilyen típusú – AR-15-ös – fegyverrel Orlandóban.

A bolt tulajdonosa, Bert Irslinger kijelentette: “Tenni akartunk valamit az orlandói emberekért”. Hozzátette: a sorsolással nem akar politikailag állást foglalni.

Vic Santi, a bolt marketingigazgatója hangoztatta, hogy szerintük az orlandói tömegmészárlás nem a fegyvertartás kérdéséről, hanem a terrorizmusról szól.

A tombola nyertesét július 31-én akarják bejelenteni.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.