Hisz a szellemekben?

Vérfagyasztó részlet egy több mint száz éves fotón

Végigfut a hideg a gerincén a felismeréstől, hogy mit is látni a 116 éves felvételen.

2016.06.30 18:56ma.hu

Első látásra minden rendben van ezen a hagyományos belfasti képen, mely 1900-ban készült egy ír lengyárban vászonszövő asszonyokról, ám ha közelebbről megnézzük, félelmetes és megmagyarázhatatlan "valamit" rejt.

Bár a csoportképen mindegyik nő a kamerába néz, van egy "felesleges" dolog is a felvételen, amiről senki sem tudja, hogyan kerülhetett oda, de egy biztos, hogy ha észreveszi, a hideg is kirázza tőle.

A hátborzongató részletre a Belfastban élő Lynda talált rá, ugyanis nagymamája az egyik nő a képen. "Ellen Donnelly (született McKillop) a negyedik a jobb oldalon a második sorban" - mondta. "Az apámnál lóg otthon a falon a kísértetkép" - tette hozzá. Bár ő maga nem hitt eddig a szellemekben, nem tudja megmagyarázni, hogy kié a titokzatos kézfej a szövőnő jobb vállán, talán egy megcsonkított testrész?

Lehet, hogy ilyen különösen törik meg a fény, vagy a hölgy ruhája gyűrődött meg - de igazából egyiket sem lehet ráfogni.

Bár Photoshop és a digitális képmanipuláció akkoriban nem is létezett, de azért a fénykép előhívásához használt sötétkamrák sok titkot rejtettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.