Illegális bevándorlás

Migránsok gumicsónakja borult fel Líbia partjainál, többen meghaltak

Az olasz parti őrség sietett egy migránsokkal teli gumicsónak segítségére Líbia partjainál csütörtökön, 107 embert sikerült kimenteni, tízen a tengerbe vesztek.

2016.06.30 15:22MTI

A Líbiából indult gumicsónak az észak-afrikai partoktól mintegy 30 kilométerre adott le vészjelzést műholdas telefonnal. Az olasz parti őrség helyszínre siető egységei már félig elsüllyedve találták a gumicsónakot, amelybe a migránsok kapaszkodtak. Tíz nő holttestét emelték ki a tengerből.

Az olasz parti őrség tájékoztatása szerint a mentés idején nagyon rossz volt az idő; óránkénti több mint ötvenöt kilométeres sebességű szél fújt. Egy másik, szintén bajba jutott gumicsónakot időben megtaláltak, ezen 116 ember utazott. Mindannyiukat a szicíliai regisztrációs központokba vitték.

Az olasz belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint az év elejétől júniusig mintegy 48 ezren érkeztek Olaszországba, és csak az utóbbi egy hét alatt több mint 11 ezren.

Luca Zaia, Veneto tartomány elnökének adatai szerint az északkelet-olaszországi régióba június 23-ig több mint 23 ezren érkeztek, de a venetói befogadóállomásokon jelenleg kevesebb mint kilencezren vannak, a többieknek regisztráció nélkül nyomuk veszett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.