Terrorizmus

Az Iszlám Állam elleni legpusztítóbb légi hadművelet végrehajtva!

250 tagot lőttek szét a levegőből, ahogy a konvojuk haladt Irakban. Az légicsapás-sorozatról videó is készült.

2016.06.30 12:43MTI

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet legalább 250 tagjával végeztek az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légicsapásai Irakban – jelentették helyi idő szerint szerdán amerikai kormányzati tisztségviselők.

A tájékoztatás szerint a támadásokban további negyven járművet megsemmisítettek. Ha e becsléseket megerősítik, ez lenne az iszlamista szélsőségesek elleni legsúlyosabb légi művelet.

Az akciót az iraki fővárostól, Bagdadtól alig 50 kilométerre található Fallúdzsától délre hajtották végre. A várost néhány nappal korábban sikerült visszafoglalnia az iraki kormányerőknek, amelyeket a terrorellenes koalíció légicsapásai és síita milíciák segítettek.

Fallúdzsa sikeres ostromát követően az iraki kormányerők és a terrorellenes katonai szövetség az Iszlám Állam iraki fellegvárát, Moszult vette célkeresztjébe.

Az iraki haderő közzétett egy videót, amelyen az Iszlám Állam konvoját támadják a légierő egységei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.