Iszlám Állam

Visszaszerezték Falludzsát az Iszlám Államtól - bombagyár és pusztulás mindenütt

A Bagdadtól alig 50 kilométerre nyugatra található Fallúdzsát 2014-ben foglalták el a dzsihadisták. Két év alatt ez lett a városból - képek, videó!

2016.06.29 10:31ma.hu

Az iraki hadsereg visszafoglalta Fallúdzsa városát Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettől. Bár befejeződtek az ottani harcok, bár egy-egy dzsihadista még megbújik az utolsóként bevett városrész, Golan épületeiben.

Az öt hétig tartó hadművelet során legalább 1800 dzsihadista fegyverest öltek meg, a többiek elmenekültek. A fallúdzsai harcok miatt az ottani lakosságnak menekülnie kellett.

A Bagdadtól alig 50 kilométerre nyugatra található Fallúdzsát 2014-ben foglalták el a dzsihadisták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.