Brexit

Csúnyán lehurrogták Nigel Farage-t az EU-csúcson - videó

Az Európai Uniót ellenző politikus június 23-át "a Függetlenség Napja"-ként fogja ünnepelni.

2016.06.29 10:27ma.hu

Nagy-Britanniában csütörtökön tartottak népszavazást arról, hogy a szigetország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon-e. A hivatalos végeredmény szerint a szavazáson részt vett brit választók 52 százaléka voksolt a kilépésre, 48 százaléka pedig a bennmaradásra.

Nigel Farage, az Európai Uniót ellenző legnagyobb brit párt, az Egyesült Királyság Függetlenség Pártjának (UKIP) elnöke, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) nevű euroszkeptikus EP-képviselőcsoport brit szónoka felszólalásában megjegyezte, hogy most nem nagyon nevetnek azok, akik 17 éve, amikor ő az EP-ben kezdett dolgozni még nevettek azon, hogy bejelentette: a kilépésért fog kampányolni.

A képviselő azt jósolta, hogy nem Nagy-Britannia lesz az utolsó ország, amely kilép az EU-ból. Arra figyelmeztetett, hogy ha az unió elutasítja, hogy értelmes kereskedelmi megállapodást kössön, akkor annak következményei sokkal rosszabbak lesznek magára az EU-ra nézve.

"Még ha nincs megállapodás, az is jobb, mint a mostani rothadó megállapodás" - fogalmazott. Kijelentette, hogy az Egyesült Királyságban "egész jól mennek a dolgok, csak némi politikai felfordulás van" a miniszterelnök és a brit uniós biztos lemondása miatt. Ha a szavazás elsöpri az angol politikai osztály egy részét, "ám legyen" - fogalmazott Farage, hozzátéve, hogy június 23-át "a Függetlenség Napja"-ként fogja ünnepelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.