Iszlám Állam

Helyi videóval fenyegetik a dzsihadisták San Franciscót és Las Vegast

Köztük vannak.

2016.06.28 07:03MTI
Screenshot

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ugyan az iraki Moszulban hozta nyilvánosságra hétfőn videóját, amelyben merénylettel fenyeget meg két amerikai várost, de amerikai újságok beazonosították, hogy a felvételek az érintett városokban, San Franciscóban és Las Vegasban készültek.

A Breitbart News és az Inquisitor munkatársai szerint a videót San Franciscóban a Golden Gate híd közelében és a város pénzügyi negyedének egyik toronyházában forgatták, és láthatóak olyan képkockák is, amelyek az egyik szórakozóhelyen készültek. Az újságírók egészen pontosan beazonosították a Las Vegas-i képkockák helyszíneit is.

A fenyegető videó szövegét angolul olvassa fel egy férfi, aki Abu Iszmail al-Amriki (vagyis Abu Iszmail, az amerikai) néven mutatkozik be, s azt állítja magáról, hogy az Iszlám Állam tagja. A férfi az orlandóihoz hasonlatos terrortámadások elkövetésére buzdít, konkrétumot azonban nem említ.

A Breitbart News felhívja a figyelmet arra, hogy a videón látható néhány képkocka Barack Obama amerikai elnökről is, amint a Fehér Ház Ovális irodájában, illetve a sajtótájékoztatók helyszínén beszél, s arcképét vérfoltok veszik körül. A portál emlékeztet rá, hogy tavaly januárban a terrorszervezet azzal fenyegetődzött: lefejezi Obamát, és az Egyesült Államokat "iszlám provinciává" változtatja.

Screenshot


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.