Biznisz

Airbnb-n hirdette meg menekültsátrát egy migránscsoport

Abszurd ajánlat érkezett az Airbnb szállásmegosztó oldalra: egy szíriai csoport tagjai egy Athénhoz közeli sátorvárosban hirdették második otthonukat az "érdeklődők számára".

2016.06.27 14:12ma.hu

"Hiteles menekülttábori élményt" ígért egy Athénhoz közeli menekülttáborban lakó szíriai csoport, akik az Airbnb szállásmegosztó oldal segítségével próbálták meg felhívni a figyelmet átmeneti otthonuk "sajátosságaira".

Az ironikus felajánlás a ritsonai sátortáborból érkezett, ahol már több mint négy hónapja várakoznak a migránsok lebombázott otthonuk és a kiszemelt uniós célországuk között.

A hirdetést azóta eltávolították, de a Telegraph jelentései szerint a szálláshelyre jelentkezők belebújhatnak egy igazi szíriai migráns életébe egy rövid ideig, sátrakban alhatnak, farakáson főzhetnek, és egész nap 40 fokos hőségben bóklászhatnak.

Kiegészítésként hiányos egészségügyi szolgáltatásokat, barátságos skorpiókat, fölösleges uniós ígéreteket és kiszáradást emlegettek
Extra szolgáltatásként a 600 migráns által közösen használt hordozható WC-kről és egy üres szomszédos telekről készült képet is csatoltak – az utóbbi jelenleg játszótérként funkcionál.

Egészségügyi és oktatásügyi szempontból nem tartják jó döntésnek a hosszas tartózkodást, ám rövidtávon érdekes élményt nyújthat – írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.