Sport, diplomácia

Obama Kubába küldte Shaquille O'Nealt

A leköszönő amerikai elnök kubai különmegbízottja lett a négyszeres NBA-bajnok.

2016.06.25 14:45MTI

Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke kubai sport-különmegbízottnak nevezte ki Shaquille O'Nealt, a legendás kosárlabdázót.

Az észak-amerikai profiliga (NBA) négyszeres bajnoka már el is utazott a karibi szigetországba, ahol négynapos látogatást tesz. Ennek során fiatalokkal találkozik, és a sporton keresztül igyekszik javítani a két állam viszonyán, amely évtizedeken keresztül rendkívül feszült volt.

A 15-szörös All Star-válogatott Shaquille O'Neal 2011-ben fejezte be pályafutását. Az Egyesült Államok és Kuba 54 év után tavaly júliusban vette fel egymással ismét a diplomáciai kapcsolatokat.

Ehhez csak ez a szép illusztrációnk van:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.