Sokkoló

Négy embert marcangolt szét az éhes medve

Emberi maradványokat találtak egy múlt pénteken kilőtt medve gyomrában az észak-japán Akita prefektúra egyik erdejében, nem messze attól a területtől, ahol nem sokkal korábban egy feltehetőleg medvetámadás áldozatává vált személy holttestére bukkantak a hatóságok.

2016.06.13 18:18MTI

Az 1,3 méteres nőstény örvös medvét egy vadász lőtte ki Kazuno egyik hegyi erdejében.

A térségben korábban már három szétmarcangolt holttestet találtak a hatóságok, amelyek jelenleg azt vizsgálják, hogy vajon ez a ragadozó végzett-e az áldozatokkal.

A pénteken felfedezett holttest a rendőrség szerint azé a 74 éves nőé lehet, akit egy nappal korábban kezdtek keresni a területen. Az idős nő valószínűleg ehető vadnövényeket ment keresni a rengetegbe. Május 21-én és 22-én két hetvenes éveiben járó férfi holttestét találták meg ugyanebben az erdőben, ahová bambuszrügyeket mentek szedni az áldozatok. Május 30-án egy hatvanas éveiben járó férfi holttestére bukkantak a területen.

Egy helyi állatorvos szerint valószínűleg mind a négy emberrel ugyanaz a medve végzett, mivel a támadások a jelek szerint viszonylag kis területre korlátózódtak és rövid időn belül történtek.

A rendőrség nem tudja, hogy miért szaporodtak meg hirtelen a medvetámadások a térségben. Kazunóban utoljára öt évvel ezelőtt történt halálos kimenetelű medvetámadás. A hatóságok óvatosságra intik a helyieket.

A szomszédos Ivate prefektúra honlapja szerint a területen hatszor jelentettek medvetámadást április 1. és június 7. között, és az incidensek során nyolc ember sérült meg.

A japán környezetügyi minisztérium szerint 2014 áprilisa és 2016 márciusa között 168 medvetámadás történt az országban, és 176 ember szenvedett sérüléseket, vagy vesztette életét az incidensekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.