Rezsim

Gyermekkórházat bombáztak Szíriában

Kilenc új- és koraszülött volt a kórházban. A nővérek egyesével rohantak a gyerekekkel a pincébe.

2016.06.09 08:45ma.hu

A Migration Aid Facebook oldalán olvasható, hogy Szíriában ismét egy gyermekkórházat bombáztak. A kórház jelenleg nem működik.

Facebook/Migration Aid

"Tudtuk, hogy egyszer eljön ez nap, és sajnos ma megtörtént. Kelet-Aleppoban már csak 18 inkubátor maradt.

Ma reggel a rezsim ismét bombát zúdított a Gyermekkorház utcájára. Kilenc új-, és koraszülött volt a kórházban. A legelső feladat ilyenkor az, hogy a csecsemőket azonnal a földszinti helységekbe kell vinni, hogy ne lélegezzék be az iszonyatos mennyiségű port.

Rettenetes pillanat volt. A nővérek egymást taposva rohantak, hogy a babák mielőbb a pincébe kerüljenek, miközben sokan közülük felsírtak. Míg a munkatársaim az inkubátorokat mentették, elindultam a váróba, hogy elmondjam a betegeknek, el kell hagyniuk a kórházat. Most, mielőtt jön a következő támadás.

A legrosszabb amitől ilyenkor tartani kell, hogy a támadást rögtön egy másik követi.

A kórház jelenleg nem működik, mint már oly sok más kórház Aleppoban.
A babák szerencsére túlélték a támadást, és Dr. Hatem nem hajlandó feladni a reményt.

Rendbe hozzuk ezt a Gyermek Kórházat, és újra kinyitjuk.

Azt akarom, hogy minden elnök képzelje el, hogy ezek között a pici babák között ott van az ő kisfia vagy kislánya. Mindent elkövetnének, hogy megakadályozzák a bombázást. Akkor ezekért a pici gyermekekért is meg kell tenniük ugyanazt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.