Szegregáció

Betiltja egy rabbi a biciklizést 5 év felett

Persze, csak a lányok számára, mert a kerékpározás az esetükben provokatív és sérti az erkölcsöt.

2016.06.04 11:45ma.hu

Jeruzsálem Nahloat kerületében elvetik a modern világi kultúrát, így a biciklizést is. A helyi rabbi arra szólította fel a szülőket, hogy az ő kötelességük lányaikat letiltani a bringáról 5 év felett.

Az indok az, hogy provokálja a tekerés a férfiakat, a nők erkölcseit pedig porba tiporja.

Persze, ez még semmi ahhoz képest, ami decemberben történt, akkor a nőket a felsőoktatástól akarták eltiltani, mert az veszélyt jelent rájuk. Akárcsak az internet és az okostelefon is.

A rabbi egyébként akkor lett igazán hírhedt, mikor 2014-ben nem volt hajlandó nő mellé ülni a repülőn.

Az ultra-ortodox közösségek egyébként komoly öltözködési szabályokat írnak elő a szebbik nemnek, a tömegközlekedési eszközökön pedig hátul kell utazniuk, és a bevásárlóközpontokban is szabályok szerint kell viselkedniük.

Ezen tuti kiakadna a rabbi

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.