Tévedés

Rossz gyereket vitt haza a nagypapa az unokája helyett az iskolából

"Hát, az unokámnak hiányzik elöl egy foga - ahogy ennek a gyereknek is. Amúgy elnézést kérek."

2016.06.01 16:38ma.hu
A megzavarodott nagypapa - screenshot

Egy szép májusi napon a 65 esztendős Joseph Fuller felkerekedett, hogy hazahozza unokáját az iskolából. Elautózott hát az edistoi városi iskolához.

Az Orangenburg megyei seriffhivatal jelentése szerint Fuller odament egy, az iskola előtt ácsorgó kisfiúhoz, megölelte, és megkérdezte őt: "Elkészültél, indulhatunk?" A gyermek furcsa módon igennel felelt. Az előírásoknak megfelelően a gyermekek felügyeletével megbízott pedagógiai asszisztens is megkérdezte a 6 éves fiút: "Ő a nagypapád?". A kisfiú neki is igennel felelt, így a tanerő elengedte, és ők hazakocsikáztak.

A nagypapa otthon jött rá a tévedésre. "Az én unokámnak is hiányzik elől egy foga, és ennek a kisfiúnak is. Ahogy észrevettem a cserét, rögtön visszavittem őt az iskolához. Amúgy nagyon sajnálom az esetet..."

A seriff szerint a kisfiú nagyon hasonlít Fuller fiára, tehát az édesapára. "Az is furcsa módon közrejátszott, hogy maga az elvitt kisfiú is azt hitte, Fuller valóban a nagypapája. Az rendben van, hogy hasonlóan öltözködnek a mai gyerekek, és a hajviseletük is egyforma, néha még a foguk is egyszerre hullik ki, de azért a testalkatból meg lehetne ismerni a saját rokonainkat" - tette hozzá a hivatalnok.

A tévedésből hazavitt kisfiú édesanyja az ijedtségen kívül inkább hálás volt, hogy ilyen gyorsan rendeződött a félreértés, de a gyerek édesapja így nyilatkozott a helyi televíziónak: "Ilyesmi még egyszer nem fordulhat elő!"

A helyi iskola az eset miatt felülvizsgálja felügyeleti szabályait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.