Elragadott egy nőt

Krokodiltámadás lett az éjszakai fürdőzés vége

Krokodil ragadott el egy nőt egy éjszakai fürdőzés alkalmával egy északkelet-ausztráliai nemzeti parkban.

2016.05.30 08:08MTI

A 46 éves nő egy 47 éves barátnőjével fürdött a tengerben, derékig érő vízben, amikor a ragadozó megtámadta őket.

A barátnőjének csak horzsolásos sérülése keletkezett és sokkot kapott. Az eset az UNESCO világörökségi listáján szereplő queenslandi Daintree Nemzeti Parkban történt. Az elragadott nő után kutatást indítottak a hatóságok, de egyelőre nem találtak a nyomára.

Egy rendőrtiszt szerint a két nő valószínűleg nem ismerte a területet, nem tudta, hogy krokodilok élőhelye.

Warren Entsch, Queensland egyik parlamenti képviselője a canberrai törvényhozásban azonban azt mondta a hír hallatán, hogy a balesetnek az "emberi ostobaság" az oka, mert a parkban mindenütt táblák figyelmeztetnek a krokodilveszélyre, és senki nem megy oda éjszaka fürödni.

Hasonló balesetek történtek már korábban is ebben a parkban. Ausztrália északi részén 100-200 ezer krokodil él, és 1971 óta védett állatok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.