Illegális bevándorlás

A német AfD szerint a német keresztény egyházak csak érdekből segítik a menekülteket

Önös érdekeket követve vesznek részt a menekültek közpénzből finanszírozott ellátásában, és e tevékenységük a "bűnbocsánati cédulák árusításának egyfajta modern formája".

2016.05.29 18:03MTI

A nagy német keresztény egyházak csak érdekből segítik a menekülteket - mondta a legnagyobb parlamenten kívüli német párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik társelnöke egy vasárnapi interjúban.

Frauke Petry a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kifogásolta, hogy pártját nem hívták meg a német katolikusok hagyományos találkozójára (Katholikentag), amelyet az idén rendeztek meg századik alkalommal. Az AfD mellőzése a vasárnap véget ért ötnapos lipcsei rendezvényen nem volt keresztényi magatartás - mondta.

Hozzátette, hogy nemcsak a katolikus, hanem más nagy keresztény felekezetek részéről is hallani olyan kijelentéseket, hogy keresztény ember nem szavazhat az AfD-re. Hangsúlyozta, hogy soha korábban nem tapasztalt ilyen kirekesztést. Megjegyezte, hogy a németországi protestáns egyház "nagyon egyértelműen baloldali-zöld" irányultságú.

Kifejtette, hogy a katolikus és a protestáns egyházi segélyszervezetek (Deutscher Caritasverband, Diakonie Deutschland) az AfD megítélése szerint önös érdekeket követve vesznek részt a menekültek közpénzből finanszírozott ellátásában, és e tevékenységük a "bűnbocsánati cédulák árusításának egyfajta modern formája".

A nagy keresztény egyházak hozzájárulnak annak a látszatnak a fenntartásához, hogy a "Németországba érkező migránsok könnyen boldogulhatnak", holott az ilyen egyházi törekvéseknek "semmi köze a felebaráti szeretethez" - jelentette ki.

Az egyházaknak messzebbre kellene tekinteniük, mint a "nyitott kapuk Merkel-féle politikája, amely nyilvánvalóan megbukott" - mondta az AfD társelnöke.

A többi között megerősítette a párt azon álláspontját, hogy az iszlám nem tartozik Németországhoz. Hangsúlyozta, hogy a Koránban (az iszlám vallás szent könyve) és a saríában (iszlám jog) "gyökerezik az erőszak és a radikalizmus", amelyektől az iszlámnak el kell távolodnia egy belülről induló reform révén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.