Revans

Putyin válaszlépésekkel fenyegette meg Európát

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország Washington lépéseire reagál: "nem fogunk semmit tenni, amíg nem látunk rakétákat a velünk szomszédos területeken".

2016.05.28 11:20MTI

Oroszország kénytelen lesz válaszlépéseket tenni az Egyesült Államok európai rakétapajzsa ellen - jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök Athénban, az Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnökkel folytatott találkozója utáni sajtótájékoztatón.

A Romániába telepített rakétákkal kapcsolatban az orosz elnök közölte: Oroszország kénytelen lesz megfelelő lépéseket tenni annak érdekében, hogy biztosítsa saját védelmét. "Ugyanez lesz Lengyelország esetében is" - tette hozzá. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország Washington lépéseire reagál: "nem fogunk semmit tenni, amíg nem látunk rakétákat a velünk szomszédos területeken".

Az Egyesült Államok május közepén hozta működésbe európai rakétapajzsának Romániába telepített elemeit. Moszkva szerint ez fenyegetést jelent Oroszország biztonságára. Washington szerint a rakétapajzs csupán az Egyesült Államok és Európa védelmét szolgálja, és nem irányul Oroszország ellen.

Kitérve a Krímre, az orosz államfő leszögezte: a félsziget hovatartozása nem vita tárgya, a kérdést lezártnak tekinti.

Érdekes lehet számodra:
Megvannnak a Virtuózok döntősei
megosztás
Nem bízott semmit a képzeletre: ilyen volt Rihanna az átlátszó csipkeruhában
megosztás
Így fizethet keveset a mobil adatfogyasztásért - 7 lépésben
megosztás

A görög kormányfő arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a nyugati szankciók Oroszországgal szemben nem vezetnek eredményre. Többször megismételtük, hogy a fegyverkezés, a hidegháborús retorika és a szankciók ördögi köre nem eredményes - fogalmazott Ciprasz. Hangsúlyozta, hogy az egyetlen megoldás a párbeszéd.

A görög miniszterelnök közölte: mindenki tudatában van annak, hogy az európai kontinensnek nincs jövője, ha az EU és Oroszország között viszály van. Hozzátette, Görögország "az együttműködés és barátság hídjaként" szolgálhat az unió és Oroszország között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.