Tragédia

Lezuhant egy világháborús harci gép - videó!

A baleset közel ott történt, ahol 2009-ben egy utasszállító hajtott végre sikeres kényszerleszállást a Hudson folyón.

2016.05.28 11:10MTI
Screenshot

Az amerikai Hudson folyóba zuhant egy P-47 Thunderbolt típusú második világháborús amerikai harci repülőgép - közölte az Egyesült Államok szövetségi légügyi hivatala pénteken.

A tűzoltóság közölte, a mentési munkálatok során találtak egy holttestet, de nem erősítették meg, hogy az egyszemélyes repülőgép pilótája lenne.

A hatóságok közölték, a repülőgépnek meghibásodott a hajtóműve, mielőtt belezuhant a New Yorkot és New Jerseyt összekötő George Washington híd közelében a folyóba.

Az amerikai légierő múzeuma a hétvégén ünnepli a repülőgéptípus 75. születésnapját. A múzeum szóvivője elmondta, a szerencsétlenül járt repülőt egy New Yorktól mintegy 50 kilométerre keletre lévő múzeumban tárolták.

A baleset közel ott történt, ahol 2009-ben egy utasszállító hajtott végre sikeres kényszerleszállást a Hudson folyón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.