Állati munka

Szívszaggató videó: még nézni is rossz, hogy küzd az elefánt, de a végén fognak igazán ledöbbenni

Egy vadvédelmi szervezet összefogott a borzasztó állapotok között tengődő állat megsegítésére.

2016.05.27 15:44ma.hu

A WRRC nevű szervezethez juttatták el ezt a videót, amelyen egy thaiföldi teherhordó elefánt látható, munka közben.

Ázsiában az indiai elefánt haszonállat, elképesztő ereje miatt általában teherhordásra kényszerítik. A szerencsétlen állatokat gyakran kábító hatású anyagokkal, gyakran amfetaminnal tömik tele a teljesítményfokozás érdekében.

Az átlagosnál is rosszabb körülményeket figyelhetünk meg ezen a videón. A meredek partszakasz, ahol az elefánt szinte esélytelenül küzd a mázsás rönkkel, a trópusi monszun miatt szétázott, csúszós.

Már az első pillanatokban látszik, milyen keserves kínok árán jut előre, de az igazi döbbenet a videó végén látható.


A rossz körülmények és az extrém terhelés mind "bagatellizálódik", amint észrevesszük azt a nem elhanyagolható momentumot, hogy az elefánt konkrétan testi fogyatékos: a bal hátsó lába jóval rövidebb a többinél.

Amikor a WRCC munkatársai végignézték a videót, úgy döntöttek, azonnal cselekszenek: felkutatták a területi erdészeti vezetőt, aki a nyomára bukkant az állatnak, és az őt bérbeadó "gazdájának" is.

A helyi hatóságok azóta elkobozták a tulajdonostól az állatot, és megfelelő körülményeket biztosítanak a számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.