Honvédelem

Tigrisek ha találkoznak - nemzetközi gyakorlaton vettek részt magyar Gripenek

Véget ért a NATO Tiger Meet elnevezésű nemzetközi repülőharcászati gyakorlata Spanyolországban. A Magyar Honvédség öt Gripennel és ötven katonával vett részt

2016.05.27 14:46MTI
Facebook Berta László

A Honvédelmi Minisztérium ismertette: az 55. NATO Tiger Meeten tizenöt nemzet csaknem ezer katonája gyakorolt légiharcászati és komplex repülőharcászati feladatokat május 16-a és 27-e között a spanyolországi Zaragozában.

A magyarok öt Gripennel és ötven katonával vettek részt, ötven felszállással hatvankét órát repültek - közölte a tárca.

Hozzátették: az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Puma vadászrepülő-százada 2014 óta teljes jogú tagja a NATO Tigris Szövetségének, és a gyakorlaton szerzett tapasztalatokkal "tovább javul a feladatellátás színvonala hazai és szövetségesi szinten".

A HM közleményében kitért arra is, hogy a hagyományoknak megfelelően a részt vevő kötelékek egyik repülője a gyakorlatra speciális festést kap; a magyarok idén érkeztek először feldíszített Gripennel. A "nagymacskás" elnevezésre tekintettel az egyik JAS-39-es gép pumás dekorációt kapott.

A Puma század öt Gripenjéből három péntek délben ért földet Kecskeméten.

Fotó: dr. Toperczer István alezredes


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.